2013 yılında Resmi Gazete’de yayımlanan Hijyen Eğitimi Yönetmeliğine göre çalışan personelin, kendisini ve halk sağlığını koruyacak şekilde hizmet vermesini sağlamak için; gıda üretimi yapan, servis veya satışını uygulayan işyerlerinde çalışmakta olup doğrudan insanlara ulaşan gıdalarla sürekli teması olan çalışanların tamamı Hijyen Eğitimi almak zorundadır.
Hijyen Eğitimini Kimler Almalıdır?
Gıda üretimi ve perakende iş yerlerinde, insani tüketim amaçlı sular ile doğal mineralli suları üreten iş yerlerinde ve insan bedenine temasın söz konusu olduğu temizlik hizmetlerinin verildiği iş yerlerindeki çalışanlar Hijyen Eğitmi almalıdır.
Hijyen Eğimi Alma Zorunluluğu Olan İş Yerleri Hangileridir?
Hijyen Eğitimi almak zorundadır.
Hijyen Eğitiminde Anlatılan Konular Nelerdir?
hakkında kursiyerler bilgilendirilir.
Hijyen Eğitiminde Alınan Sertifika Kaç Yıl Geçerlidir?
Hijyen eğitimi yönetmeliği uyarıca eğitimler kişiye özel verilmektedir. Bundan dolayı sertifikalar bir kere alınır ve süresizdir.
Hijyen eğitimi alınması yukarıda belge zorunluluğu bulunan iş yerlerindeki çalışanların bulaşıcı hastalık taşımadığı anlamına gelmez. İş yerlerinin devamlı hijyenik kalabilmesi için özellikle çalışanların devamlı portör testleri yaptırılmalıdır.
MEBonaylı eğitim için uzaktan eğitim modülü mevcut olup, kursiyerlere link açılır. Eğitimini ve sınavını tamamlayan kursiyerlere (Sınavda başarılı oldukları takdirde) MEB Hijyen Eğitim sertifikası düzenlenir.